Change.

Jag ville skriva en liten visa,
där ögonblick blir till evighet.
Men ord blir stumma och toner döva,
och visans tanke blir hemlighet.



immer wieder


Hello, its me again, helping my dear and very beloved Cecilia with her update-issue. That girl just doesnt get that a real girlie-girl no. 1 has her blog updated AT LEAST twice a day.

What so ever, the day so far has been great, i didnt do my homework and i didnt do anything else either. Fucking wonderful.

So, as im not writing on my own, oh so very fashion-, blog, i can express myself anyway i want. Maybe i could try explaining to you all how much i hate stupid people, people who cant understand basic things like.. i dont know, maybe which parts of your face are called the "eyebrows"?! The other day i had to explain that very basic fact to a guy who was about three years older than me. And he was born without any brain-disturbing damages or diseases.
So now you know. I hate stupid people. I hate all kinds og people. But, i´ll write about it some other day.

If you wonder why i write all this in english, Cecilia isnt really 100% swedish, she is part-american so i thought that i might stimulate her cultural part of the brain by writing in "her" language.

Wellwell, have a good night.



pics (as usual) taken from my blog.

med vänliga hälsningar - städtjejen.

Hej.
Direkt när jag kom tillbaka till praoen kom min praotant och sa "vad fint du hade gjort! Du är väl en sån där riktigt städ-tjej va?"
"joo", sa jag. "en riktig städtjej minsann".

Obs! Gissa vad jag fick göra hela tills jag slutade efter lunch. Ingen som kan gissa? Städa. Mer. Och vet ni vad det innebär?
Invånarna i kungahuset bör sova med varsin dolk under kudden framöver.

Jag älskar Bon Iver.



Jag ska inte bli städare eller rojalist när jag blir stor.

Nu ligger jag i min säng och dricker väldigt starkt kaffe och känner mig väldigt trött.
Jag känner mig trött som en sengångare för att jag just kom hem från min himla prao där jag städade hela deras himla arbetsrum i ca en timma och fyrtiotvå minuter (för att vara exakt), och nu vill jag helst bara sova. men först ska jag berätta om min trevliga dag hittils.

Min praotant sa till mig att jag skulle städa hela arbestrummet, alla lådor, skåp, stolar, undersidan av bordet (!!), och diskbänken. med mera. Men sen sa hon att det var ok om jag ville sätta på radion när jag städade, för det skulle endå bara vara jag där inne. Det var väl trevligt, tänkte jag då.
Sen sa hon att hon skulle komma tillbaka när hon hade läst tidningen för pensionärerna, om ungefär en halvtimma. Det tyckte jag lät rimligt. Jag tyckte faktiskt att det lät ganska trevligt att städa och lyssna på musik ett tag, helt själv.

Men sen när jag hade städat i undefär femtio minuter kom det in en tjej som jobbade där. Hon gick raka vägen fram till stereon, tittade surt på mig, och stängde av den. Hoppsan tänkte jag. Pinsamt. Jag hade rätt hög volym, och det var ju trots allt hennes arbetsrum.
Sen gick hon fram till ugnen och frågade "ska den här plattan vara på?". "Nej", svarade jag. "Hoppsan". Jag hade råkat sätta på den av misstag. Inte bra, pinsamt.
Sen satte hon sig i soffan brevid och iakttog mig när jag städade. Resten av tiden, femtio minuter! samtidigt som hon läste Svensk Damtidning, en tidning om kungafamiljen! Hur irriterande får man vara?!

Så de resterande femtio minuterna städade jag halvt ihjäl mig, med en sur tant stirrandes på mig. Och alla hennes andra kollegor hade också kommit vid det laget, och dom verkade också tycka att det var roligt att titta på praoeleven som städade. Kul var det. Inte.

Och ungefär mitt i all denna näst intill outhärdliga tid av intensiv städning, kom min praotant och sa "Oj, jag blev visst lite sen. Nu ska jag ha kafferast, men du kan ju ta lunch när du är klar med allt!"

Kul tänkte jag då. Inte. Nu ska jag tillbaka dit om en liten stund, jag längtar. Inte. Om jag får städa mer så sabbar jag Viktoria och Daniels bröllop och dräper hela kungahuset.

kort & koncist.

Nu ska jag praoa med gamlagamla människor om precis trettioen minuter, så jag hinner inte sitta här länge, jag tänkte bara säga god morgon.

Här är en kort men bra spellista som jag lyssnar på om och om igen.



Jag sitter just nu och googlar på ryssland, underbart nördigt och dåligt att skriva som rubrik,

Hej alla.
Jag har ett lagom intressant liv!
Idag har jag gjort följande:

Legat på mitt sovrumsgolv
pluggat (på golvet)
varit datanörd (på golvet)
ätit godis (på golvet också)
gått runt ute i mina fina jeansshorts och låtsats att det var varmt fast jag frös ihjäl
inte mycket mer.

Jo, jag har vattnat min fina gula gerbera som ser sorgligt deprimerad ut, och nu är jag sympatideppad bara för min blommas skull.

Jag känner nu att jag är sugen på att:
hoppa fallskärm ner från eiffeltornet,
ha en fin minibuss som jag kan bo i med mina vänner,
åka i min minibuss till ryssland,
bo i en hydda i norra ryssland i några år och bli ociviliserad.

Jag har alltid för många trevliga idéer som jag inte tar tag i!






Bon Iver


i told you to be patient
i told you to be fine
i told you to be balanced
i told you to be kind..

now all your love is wasted?
then who the hell was I?
now i'm breaking at the britches
and at the end of all your lines

who will love you?
who will fight?
who will fall far behind?

Design Knuten och Marc.

God kväll kära vänner!
Verkligen. En god kväll är detta.
Eller, det var en god kväll tills för typ trettio sekunder sedan, om jag ska vara exakt, men jag förtränger den sista minuten och känner allmän glädje istället.
Bra filosofi.

Jag köpte en rolig klocka på ett halsband idag, den var jättefin och rolig och allmänt trevlig, och jag älskar klockor så det var bra på alla sätt. (Ich bin zufriden mit minen einkRuifen?)
Dom som inte uppfattar uppenbar fakta kanske måste upplysas om att det där var ett försök till tyska. Detuch? Slå upp det och kolla vad det betyder, ni.

Jag längtar DÖDLIGT mycket till gymnasiet. DÖDLIGT i all dess kraft och betydelse.

obs! Jag älskar när mina kompisar ser ut som design Simon och Thomas och ser allmänt asbra ut.


jag ligger på sängen och tänker, tänker på dig.



mitt liv och håkan och saltvatten och nästan natt går hand i hand.

radio edit






Hey you! Its me.
Cecilia är på gospellördag och alla mina andra kompisar dissade mig, så jag sitter och lyssnar på fin musik i väntan på att hon ska komma hem.

Jag stör mig på att denna blogg är otroligt smal, bilderna är ju knappt 500px breda. Booring.
Någon bordde fixa det *hinthint*.
Jag har egentligen inte så mycket att säga er, jag bara gillar tanken på att ta mig in i Cissis blogg och skriva ett inlägg eller två, så sällan som hon uppdaterar..

Ta hand om er!

// Baiki


Här härjar pirater och socipater.

Nu sitter jag vid MIN NYA DATOR som jag fick i födelsedagspresent av mina föräldrar, TACKTACK för den.

Jag sitter nu på en stol i ett kök och önskar mig musikaliskt likasinnade att dela mina visioner med. jag vill starta ett band. finns det någon annan där ute som känner sig tilltalad av idéen att spela lite klezmerinfluerad jazz med mig?

Obs, Räfven. Underbar musik, lyssna på det.
Godnatt.

I was surprised, I was happy for a day in 1975.

Jag sitter nu och lyssnar på Belle and Sebastian med en rolig nyduschad frisyr och dricker te, ungefär vad jag har gjort hela dagen.
(Förutom mitt lilla tidiga födelsedagskalas då!)

Jag är på ett relativt trevligt humör just nu. Jag känner för att vara lite nördig/mysig etc och sitta och läsa och dricka te och liksom inte göra någonting värt alls, det är en trevlig känsla. Plus att jag har varit så himla förkyld hela veckan att jag inte riktigt orkar göra någonting annat.

Om någon vill veta så önskar jag mig en gerbera i födelsedagspresent, en gul. Jag gillar gult.



the fox in the snow.

Hej vänner!
Jag uppdaterar så himla sällan att det nästan är ovärt att läsa överhuvudtaget, men det finns en anledning -
jag har ett liv!
Okej, jag skojade. Det har jag inte...Egentligen. Jag har bara inte orkat.

Jag har typ FÖDELSEDAGSKALAS med min släkt idag. det är ett roligt fenomen och ett roligare ord, FÖDELSEDAGSKALAS. Jag gillar det. Fast det är inte ens min födelsedag idag! Malplacerat kalas.. Också ett bra ord.
Jag skulle uppskatta om gustaf (jag vet att han gillar när hans namn stavas med ett litet g, visst är jag snäll som lyder detta?) ville komma hem från bushen och vara med mig. Jag saknar honom.
Han dödar fiskar i sorsele, han.

Jag gillar att kalla denna fina bild för "cis spelar gitarr och ser en aning retarded ut".

RSS 2.0